De leukste originele kraamcadeaus

Bij een kraambezoek horen uiteraard cadeautjes. Vaak wordt de kersverse moeder overspoeld met rompertjes, luiers en andere nuttige dingen, en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar wilt u echt opvallen met een uniek cadeau? Lees dan snel verder!

Geef een persoonlijk cadeau

Met een gepersonaliseerd cadeau zit u altijd goed. Het is immers met zorg en aandacht uitgezocht, speciaal voor deze baby. Wat dacht u bijvoorbeeld van een unieke, handgemaakte naam armband? Sieraden zijn een tijdloze herinnering aan een bijzondere tijd. Ze worden vaak levenslang bewaard, ook als de baby gegroeid is en ze niet meer past blijven armbanden een waardevol aandenken aan de babytijd.

Vindt u een armband toch een beetje eng voor een baby? Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een knuffeldoekje, zoals deze schattige eenhoorn met de naam van de baby.

Maak iets moois van een nuttig cadeau

Er is natuurlijk helemaal niks mis met een nuttig cadeau, de babytijd is tenslotte geen goedkope tijd. Het geven van een nuttig cadeau klinkt misschien niet bijzonder origineel, maar ook met iets nuttigs kunt u er een opvallend cadeau van maken.

Het meest voor de hand liggend zijn dan natuurlijk luiers, die vliegen er doorheen in een gezin met een baby. Gewoon een pak luiers geven is misschien een beetje saai, maar zelfs daar valt iets leuks van te maken. U kent vast de luiertaart wel, hartstikke leuk, en redelijk eenvoudig om zelf te maken. Ziet u zelf maken niet zo zitten, dan zijn er ook volop ondernemers die tegen betaling een luiertaart op maat voor u kunnen maken.

Een luiertaart is overigens allang niet meer gebonden aan de taartvorm, ook deze kan zo persoonlijk gemaakt worden als u wil. Ze zijn er bijvoorbeeld ook in de vorm van een vrachtwagen, een fiets of zelfs een drumstel. Vul de taart eventueel aan met knuffeltjes, speeltjes of doekjes en zo wordt iets nuttigs toch iets heel persoonlijks en origineels. Een leuke website hiervoor kwamen we hier tegen.

Vergeet de moeder niet

Het is logisch dat er bij een kraamvisite als eerste aan de baby wordt gedacht. Maar denk ook aan de moeder, die kan na de komst van de baby ook wel wat verwennerij gebruiken. Tijd voor jezelf is schaars voor een kersverse moeder, dus daar wil ze natuurlijk optimaal van genieten.

Geef de moeder iets waar ze echt blij van wordt, bijvoorbeeld een goed boek of een heerlijk verwenpakket met ontspannende verzorgingsproducten. Als u iets geeft wat bij de moeder past zal dat zeker gewaardeerd worden.

Geef een herinnering cadeau

De babytijd vliegt voorbij, dat kan iedere moeder beamen. Ze worden zo snel groot. Met een herinneringscadeau geeft u een blijvend aandenken aan de babytijd.

Bent u zelf creatief? Maak dan bijvoorbeeld iets tastbaars van het geboortekaartje. Maak een geboortestoeltje met het ontwerp van het kaartje, verwerk het in een lampenkap of maak een mooi geboortebord, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook zonder zelf aan de slag te moeten zijn er vele mogelijkheden om een mooi herinneringscadeau te geven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie newborn fotoshoot? Dit is ook leuk om te combineren met een fotoalbum om de foto’s netjes in te bewaren. Een verfset of een gipsset om een afdruk te maken van die kleine, schattige handjes en voetjes vindt ook bijna iedereen leuk om te krijgen.

Niet origineel is ook goed

Soms lukt het gewoon niet om iets origineels te bedenken, en dat is natuurlijk ook goed. Het belangrijkste is dat het cadeau met liefde gegeven wordt. Wilt u er zeker van zijn dat het cadeau in de smaak valt? Laat de ouders dan gewoon zelf iets uitkiezen. Koop of maak een mooie cadeaubon, daarmee zit u altijd goed. Het is misschien niet zo origineel, maar wel altijd bruikbaar en gewenst. En zelfs een cadeaubon is natuurlijk op een creatieve en originele manier te verpakken. Maak er een mooie kaart van, doe hem in een leuk pakket met kleinigheidjes of personaliseer de cadeaubon door bijvoorbeeld een mooie foto te gebruiken.

U ziet, een origineel kraamcadeau hoeft niet moeilijk te zijn.

De waardering van bebetos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 71 reviews.